Upgrade Windows Server 2019 Evaluation naar Full Version

Upgrade Windows Server 2019 Evaluation naar Full Version

Stel, je downloadt Windows Server 2019 Evaluation om met de nieuwste functies vertrouwd te geraken. Na 180 dagen testen (dat is ook gelijk de maximale trialperiode) wil je deze upgraden naar de Full versie zonder dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen met je mooie opgebouwde setup. Hoe begin je hieraan? Heel simpel is het eigenlijk: met één Powershell regeltje! Om de Windows Server 2019 Evaluation te upgraden naar Windows Server 2019 Standard gebruik je het volgende Powershell commando: dism…

Lees Meer Lees Meer

De componenten van een smart home

De componenten van een smart home

‘smart home‘ is een begrip dat de voorbije jaren aan enorme populariteit heeft gewonnen. Het leuke eraan is, je kunt heel simpel beginnen door bv. slimme verlichting met Philips Hue. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, is het al snel verleidelijk om je slimme woning steeds meer uit te breiden. Daarbij is het belangrijk dat je goed weet hoe je een goede smart home infrastructuur opbouwt en uit welke componenten het bestaat.

Enkele handige PowerShell database commando’s voor Exchange 2010

Enkele handige PowerShell database commando’s voor Exchange 2010

Gedurende mijn project bij een klant kwam op een gegeven moment de vraag of het mogelijk was om een overzicht te krijgen van alle Exchange 2010 maildatabases en hun respectievelijke grootte. In de EMC (Exchange Management Console) kun je wel voor mailboxen de grootte raadplegen, maar helaas geldt dit niet voor databases. Gelukkig bestaat er nog iets gelijk PowerShell tegenwoordig…

Options tabblad opent niet bij OWA Exchange 2010

Options tabblad opent niet bij OWA Exchange 2010

Wanneer je een Engelstalige versie van Exchange 2010 hebt geïnstalleerd, is de taal voor de OWA (Outlook Web Access) ook in het Engels. Door de standaardtaal aan te passen via Exchange Powershell kunnen gebruikers niet meer hun Options openen wanneer ze zijn ingelogd bij de OWA, een welbekende bug van Exchange.

Computernaam veranderen met PowerShell

Computernaam veranderen met PowerShell

De laatste dagen heb ik me wat verdiept in PowerShell, een waardige CLI opvolger voor het vroegere DOS. Velen denken dat PowerShell enkel gebruikt kan worden om taken te automatiseren, maar de DOS commando’s zoals ipconfig zijn ook nog steeds bruikbaar in deze opvolger. Ik vond het alvast eens tijd om mijn kennis wat bij te benen rondom deze scripttaal.