Een lekker roereitje ‘s morgens bij een goei mok vers gemaakte koffie, wat kan ontbijten toch heerlijk zijn. Het wordt zelfs nóg heerlijker met dit perfecte roerei! Bereidingswijze: Klop de eieren met de crème fraîche of sojamelk, kaas en bieslook los in een kommetje; Verwarm wat olijfolie in een koekenpan   Read More ...

Categories: Ontbijt, Recepten

Weet je niet wat aanvangen met die restjes oud brood die in je kast liggen? Geef deze een tweede kans met dit overheerlijk recept! Bereidingswijze: Klop in een kom het ei met de amandelmelk en kaneel los; Snij de sneetjes brood schuin doormidden; Smelt een klontje boter op een laag   Read More ...

Categories: Lunch, Ontbijt, Recepten

Zelf iets maken is altijd beter en gezonder, en dat geldt ook voor amandelmelk! Wil je graag weten hoe je deze lekkere melk kunt maken? In dit recept leggen we je uit hoe je een halve liter amandelmelk helemaal zelf kunt maken. Bereidingswijze: Pureer de amandelen met 250 ml water   Read More ...

Categories: Dranken, Recepten

Geef eens een leuke en gezonde twist aan de klassieke pannenkoek, gebruik courgette! Dit is een heerlijk licht ontbijt om de dag goed te beginnen! Dit recept is voor ongeveer 16 pannenkoekjes. Bereidingswijze: Pureer de amandelmelk, de courgettes, de eieren, het zout, de ahorn- of agavesiroop, en het kaneelpoeder in   Read More ...

Categories: Ontbijt, Recepten

“Een taart van chocolademousse zie je niet iedere dag. En geloven of niet, je hebt er zeer weinig voor nodig én is bovendien nog eens gezond! Op de eieren na natuurlijk, maar hey, zo’n taart eet je natuurlijk ook niet in één keer op!” Bereidingswijze: Scheid het wit en het   Read More ...

Categories: Desserts, Recepten

“Volkoren is altijd gezonder, dat is gewoon een algemeen feit. Havermout is gezond én lekker. Geniet van deze twee walletjes met deze overheerlijke wafels!” Bereidingswijze: Boter, suiker, en eigelen tot room kloppen. Bloem, bakpoeder, en melk toevoegen aan de geklopte room. Eiwit stijf kloppen, en voorzichtig onder de room mengen.   Read More ...

Categories: Desserts, Recepten

“Gevulde tomaten zijn een ware delicatesse. Combineer dat met zoete aardappelpuree en je hebt een echte topper op tafel!” Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de hoedjes van de tomaten en hol het vruchtvlees voorzichtig uit met een lepel. Strooi wat zout in de holle tomaten en zet   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

“Sappige kippen drumsticks in een heerlijk tomatensausje met lekker knapperige gefrituurde zoete aardappelschijfjes. Overheerlijk gewoon!” Bereidingswijze: Pel de ui en de knoflook, snij ze in dunne plakjes. Hak de rozemarijn. Bak de drumsticks rondom goudbruin in olijfolie met de helft van de rozemarijn. Wanneer de kip er mooi goudbruin uitziet,   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

“Een tomaten stoofpotje boordevol vitamientjes én bovendien nog eens lekker simpel!” Bereidingswijze: Dompel de tomaten 1 min onder in kokend water, pel ze en snij ze in schijfjes.  Snij de paprika doormidden, ontpit en ontvel hem en snij in fijne reepjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een stoofpot,   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

“Een zeer gezond en smakelijk ontbijt om de dag goed te starten. Kan ook gebruikt worden als tussendoortje!” Bereidingswijze: Meng de bloem met de havermout in een kom. Maak middenin een kuiltje en voeg de eieren en het zout toe. Roer alles goed door elkaar. Giet er de sojamelk bij   Read More ...

Categories: Lunch, Recepten

Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts