Een lekker roereitje ‘s morgens bij een goei mok vers gemaakte koffie, wat kan ontbijten toch heerlijk zijn. Het wordt zelfs nóg heerlijker met dit perfecte roerei! Bereidingswijze: Klop de eieren met de crème fraîche of sojamelk, kaas en bieslook los in een kommetje; Verwarm wat olijfolie in een koekenpan   Read More ...

Categories: Ontbijt, Recepten

Geef eens een leuke en gezonde twist aan de klassieke pannenkoek, gebruik courgette! Dit is een heerlijk licht ontbijt om de dag goed te beginnen! Dit recept is voor ongeveer 16 pannenkoekjes. Bereidingswijze: Pureer de amandelmelk, de courgettes, de eieren, het zout, de ahorn- of agavesiroop, en het kaneelpoeder in   Read More ...

Categories: Ontbijt, Recepten

“Gevulde tomaten zijn een ware delicatesse. Combineer dat met zoete aardappelpuree en je hebt een echte topper op tafel!” Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de hoedjes van de tomaten en hol het vruchtvlees voorzichtig uit met een lepel. Strooi wat zout in de holle tomaten en zet   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

Bereidingswijze: Breng water met azijn aan de kook. Breek de eieren elk in een tas, draai het rond en laat het voorzichtig in het kokende water vallen, 4 à 6 minuten. Schep het met een schuimspaan uit en laat uitlekken. Was de spinazie heel goed. Breng water aan de kook   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

Bereidingswijze: Maak het gehakt op. Was de tomaten en snijd het hoedje eraf. Ontpit de tomaten voorzichtig (behoud de inhoud!). Kruid de tomaten en leg ze omgekeerd op keukenrol. Vul ze op met het gehakt. Schil de ui en snijd fijn, stoof ze en neem van het vuur. Voeg hierbij   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

“Prei wordt niet alleen gekookt en soms rauw als groente gegeten, maar wordt ook als keukenkruid gebruikt en verwerkt in salades. Met wortels en knolselderij wordt prei in soep gebruikt.” Bereidingswijze: Maak de groenten schoon en spoel ze. Snijd ze grof. Stoof de ui in de vetstof, voeg de rest   Read More ...

Categories: Recepten, Voorgerechten

“Julienne is een Franse keukenterm voor zeer fijn gesneden groenten of zeer fijn gesneden vlees, vis of gevogelte. Meestal worden hiermee vierkante reepjes of staafjes van 1-3 mm dik en 3-4 cm lang bedoeld.” Bereidingswijze: Was en reinig de groenten en snijd ze zeer fijn. Stoof de ui in de   Read More ...

Categories: Recepten, Voorgerechten

“Kalkoen is, naast kip, ook één van het gezonde gevogelte. Maar pas wel op met roomsaus, daar zitten namelijk héél véél calorieën in.” Bereidingswijze: Korst het vlees in de vetstof en kruid. Voeg wat bouillon toe en laat op een zacht vuurtje garen. Stoof ondertussen de champignons. Neem het vlees   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

“De naam zegt het alleen maar: groenten, groenten en nog eens groenten! En het is nog super gezond ook!” Bereidingswijze: Breng het water samen met de kip aan de kook. Was de groenten en snijd ze fijn, voeg ze toe aan het water en kruid. Laat 1 uur koken onder   Read More ...

Categories: Recepten, Voorgerechten

Bereidingswijze: Was en schil de aardappelen. Maak de knolselder schoon en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappelen samen met de knolselder gaar, giet af en pureer. Voeg de melk, kruiden en wat vetstof toe.

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts