“Gevulde tomaten zijn een ware delicatesse. Combineer dat met zoete aardappelpuree en je hebt een echte topper op tafel!” Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de hoedjes van de tomaten en hol het vruchtvlees voorzichtig uit met een lepel. Strooi wat zout in de holle tomaten en zet   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

“Sappige kippen drumsticks in een heerlijk tomatensausje met lekker knapperige gefrituurde zoete aardappelschijfjes. Overheerlijk gewoon!” Bereidingswijze: Pel de ui en de knoflook, snij ze in dunne plakjes. Hak de rozemarijn. Bak de drumsticks rondom goudbruin in olijfolie met de helft van de rozemarijn. Wanneer de kip er mooi goudbruin uitziet,   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

“Een tomaten stoofpotje boordevol vitamientjes én bovendien nog eens lekker simpel!” Bereidingswijze: Dompel de tomaten 1 min onder in kokend water, pel ze en snij ze in schijfjes.  Snij de paprika doormidden, ontpit en ontvel hem en snij in fijne reepjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een stoofpot,   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

Bereidingswijze: Breng water met azijn aan de kook. Breek de eieren elk in een tas, draai het rond en laat het voorzichtig in het kokende water vallen, 4 à 6 minuten. Schep het met een schuimspaan uit en laat uitlekken. Was de spinazie heel goed. Breng water aan de kook   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

Bereidingswijze: Maak het gehakt op. Was de tomaten en snijd het hoedje eraf. Ontpit de tomaten voorzichtig (behoud de inhoud!). Kruid de tomaten en leg ze omgekeerd op keukenrol. Vul ze op met het gehakt. Schil de ui en snijd fijn, stoof ze en neem van het vuur. Voeg hierbij   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

“Kalkoen is, naast kip, ook één van het gezonde gevogelte. Maar pas wel op met roomsaus, daar zitten namelijk héél véél calorieën in.” Bereidingswijze: Korst het vlees in de vetstof en kruid. Voeg wat bouillon toe en laat op een zacht vuurtje garen. Stoof ondertussen de champignons. Neem het vlees   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

“Kip is één van het gezonde gevogelte, besprenkeld met wat currysaus is het om je vingers bij af te likken!” Bereidingswijze: Bak de kip in de vetstof. Kook de rijst gaar in water. Maak de ui en appel schoon, snijd ze fijn en stoof ze, voeg de kerrie erbij. Voeg   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

“Pocheren is het gaar maken van voedsel in weinig vocht, en net iets onder het kookpunt. Het meest bekend is het pocheren van eieren, die men uit de opengebroken schaal direct in bijna kokend water laat vallen.” Bereidingswijze: Maak een visbouillon en breng aan de kook. Spoel de zalm en   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

“Puree komt in verschillende geuren en kleuren voor. Niet alleen met kruiden, maar ook bijvoorbeeld met tapenade, kastanje of ansjovis. Variëren is dus de boodschap!” Bereidingswijze: Was en schil de aardappelen. Was en droog de peterselie, knip zeer fijn en meng onder de puree. Kook de aardappelen gaar, giet af   Read More ...

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

Bereidingswijze: Was en schil de aardappelen. Maak de knolselder schoon en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappelen samen met de knolselder gaar, giet af en pureer. Voeg de melk, kruiden en wat vetstof toe.

Categories: Hoofdgerechten, Recepten

Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts