“Marsepein is een mengsel van gemalen amandelen en suiker. Het bevat meer suiker en minder amandelen dan amandelspijs. De structuur van marsepein is fijner gemaakt dan die van amandelspijs.” Bereidingswijze: Meng de amandelen met de bloemsuiker. Voeg oranjebloesemwater toe en meng. Voeg het omgeklopte eiwit toe en meng tot een   Read More ...

Categories: Desserts, Recepten

“Studentenhaver (ook wel “elitehaver” genoemd) is een los mengsel van noten (meestal cashewnoten, paranoten, walnoten, hazelnoten en amandelen), krenten, rozijnen en eventueel andere gedroogde vruchten.” Bereidingswijze: Laat de chocolade au bain-marie smelten. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat, giet er lepels chocolade op en maak de vormen mooi rond   Read More ...

Categories: Desserts, Recepten

“Dit recept biedt een lekker tussendoortje voor mensen die lijden onder hun te hoge (slechte) cholesterol gehalte en diabetici.” Bereidingswijze: Meng de boter met de suiker stevig door tot je een lichte massa verkrijgt. Zeef de bloem hierbij en meng dit stevig onder mekaar. Klop de eiwitten goed stevig. Meng   Read More ...

Categories: Desserts, Recepten

Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts