Posted by Andy on okt - 7 - 2012 under Desserts, Recepten
Ingredients
  • 1 banaan
  • 3 eieren
  • 150 g + 1 eetlepel margarine op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 175 g rietsuiker
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 100 g pure chocolade
  • 25 g cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder
Cuisine: Cooking time: 22 mins Serving: 5-6 people

“Iedereen heeft wel eens zin in een heerlijk, smaakvol, luchtig stukje cake met een lekker warm tasje koffie. Maar oei oei, al die suikers en vetten, niet zo goed voor dat buikje! Wel, met dit recept hoef je je hier alvast geen zorgen om te maken!”

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven 10 minuten voor op 180°C.
  2. Hak ondertussen de cashewnoten fijn.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en laat vervolgens afkoelen.
  4. Meng ondertussen de margarine met de rietsuiker.
  5. Mix er de eieren één voor één door en voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder toe. Mix alles goed!
  6. Plet de banaan met een vork fijn en roer onder het mengsel.
  7. Voeg de gesmolten chocolade en de fijngehakte noten toe.
  8. Doe het mengsel in een geboterde cakevorm en zet 45 à 50 minuten in de oven.

Tips & Tricks

  • Zeer lekker met een mok verse koude/warme melk, of een tas warme koffie.
  • Hoe weet je of de cake gaar is? Steek lichtjes een breinaald in de cake, zonder teveel kracht te gebruiken. Glijdt deze soepel de cake in, is deze perfect gegaard! Plakt hij nog een beetje? Laat hem dan nog enkele minuten in de oven staan.
  • Wil je een optimale smaak behalen? Laat de cake dan zeker een nachtje afkoelen.
Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts