Posted by Andy on okt - 17 - 2013 under Desserts, Recepten
Ingredients
  • 140 gr pure chocolade
  • 140 gr bloemsuiker
  • cacaopoeder
  • 140 gr Alpro Soya Bakken en Braden
  • 5 eieren
Cuisine: Cooking time: 30 - 60 mins Serving: 4 people

“Een taart van chocolademousse zie je niet iedere dag. En geloven of niet, je hebt er zeer weinig voor nodig én is bovendien nog eens gezond! Op de eieren na natuurlijk, maar hey, zo’n taart eet je natuurlijk ook niet in één keer op!”

Bereidingswijze:

  1. Scheid het wit en het geel van het ei in 2 aparte kommen;
  2. Doe de helft van de bloemsuiker bij het eigeel en klop dit goed op tot het schuimig is;
  3. Zet een kookpotje op een laag vuur en smelt al roerend de boter samen met de chocolade;
  4. Mix ondertussen het eiwit tot het stijf is, terwijl je beetje bij beetje de bloemsuiker toevoegt;
  5. Giet de gesmolten chocolade met boter bij het opgeklopt eigeel en roer door met een garde;
  6. Doe het opgeklopt eiwit erbij en roer alles door met een garde;
  7. Leg bakpapier op de bodem van de taartvorm. Smeer de randen van de vorm in met boter;
  8. Giet 3/4de van het mengsel in de taartvorm. Laat de rest van het mengsel afkoelen en opstijven in de koelkast;
  9. Zet de taart 40 à 45 min in een voorverwarmde oven van 180°C;
  10. Laat de taart volledig afkoelen en draai ze dan om op een rooster;
  11. Smeer het afgekoeld chocoladeschuim over de taart. Versier met wat cacaopoeder en/of toefjes slagroom met wat chocolade schilfers.
Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts