Posted by Andy on mrt - 19 - 2014 under Ontbijt, Recepten
Ingredients
  • 80 ml amandelmelk (eventueel zelfgemaakt)
  • 250 g rauwe courgette
  • 3 scharreleieren
  • een mespuntje zeezout
  • 3 eetlepels ahorn- of agavesiroop
  • 1 flinke theelepel kaneelpoeder
  • 180 g boekweitbloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • olijfolie
Cuisine: Cooking time: 15 - 30 mins Serving: 16 people

Geef eens een leuke en gezonde twist aan de klassieke pannenkoek, gebruik courgette! Dit is een heerlijk licht ontbijt om de dag goed te beginnen! Dit recept is voor ongeveer 16 pannenkoekjes.

Bereidingswijze:

  1. Pureer de amandelmelk, de courgettes, de eieren, het zout, de ahorn- of agavesiroop, en het kaneelpoeder in de blender tot een min of meer vloeibaar geheel;
  2. Voeg de bloem en bakpoeder toe;
  3. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en schep vier kleine hoopjes beslag in de pan;
  4. Bak de pannenkoekjes op een middelhoog vuur aan beide kanten circa 2 minuten;
  5. Serveer met een beetje ahorn- of agavesiroop.

Wist je dat…

  • … kaneel je lichaam helpt om beter met suiker om te gaan?
  • … courgettes over een royale hoeveelheid kalium bezitten? Dit is zeer goed voor hart en bloedvaten.
Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts