Ingredients
- 250 g tomaten
- 1/2 groene paprika
- 1/2 ui
- 2 kipfilets in reepjes gesneden
- 1,5 el olijfolie of koolzaadolie
- 150 ml groentebouillon
- 0,5 takje basilicum
- pezo (peper en zout)

“Een tomaten stoofpotje boordevol vitamientjes én bovendien nog eens lekker simpel!”
Bereidingswijze:
- Dompel de tomaten 1 min onder in kokend water, pel ze en snij ze in schijfjes.
- Snij de paprika doormidden, ontpit en ontvel hem en snij in fijne reepjes.
- Snipper de ui.
- Verhit de olie in een stoofpot, fruit de ui en bak de kip.
- Voeg de tomaten en paprika toe, giet de groentenbouillon erbij, kruid met pezo en bestrooi met peper.
- Dek de stoofpot af en laat 30 min zachtjes sudderen.
- Bestrooi met basilicum en dien op met rijst.
Meal: Hoofdgerecht Food type: Stoofpotje