Posted by Andy on aug - 12 - 2013 under Hoofdgerechten, Recepten
Ingredients
  • 4 stevige vleestomaten
  • 250 g gehakt
  • 1/2 ui
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels water
  • sojamelk
  • peterselie
  • pezo
Cuisine: Cooking time: 40 - 45 mins Serving: 2 people

“Gevulde tomaten zijn een ware delicatesse. Combineer dat met zoete aardappelpuree en je hebt een echte topper op tafel!”

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de hoedjes van de tomaten en hol het vruchtvlees voorzichtig uit met een lepel.
  3. Strooi wat zout in de holle tomaten en zet ze omgekeerd op wat keukenpapier om het vocht uit de tomaten te halen.
  4. Meng het gehakt met de ui, het ei, het paneermeel, het groentebouillonblokje, peper en eventueel een klein snuifje zout.
  5. Vul de tomaten met het bereid gehakt.
  6. Meng 3 eetlepels olijfolie met 6 eetlepels water in een ovenschotel. Schik hierin de gevulde tomaten.
  7. Bestrooi de tomaten eventueel met een klein beetje geraspte kaas voor een krokant korstje.
  8. Bak de gevulde tomaten met gehakt 25 à 30 min in de oven.
  9. Schil de zoete aardappelen en snij deze in niet te grote blokjes.
  10. Kook de zoete aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.
  11. Schud de aardappelen af en voeg een dikke scheut sojamelk toe, met een klein eetlepeltje olijfolie.
  12. Plet de aardappelen fijn met een stamper. Voeg eventueel wat extra kruiden toe voor extra smaak.

Serveertips

  • Voeg een beetje peterselie of basilicum toe aan de puree voor een extra smaaktoets.
  • Zeer lekker met witte wijn!

Leave a Reply


Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts