Ingredients
- 4 stevige vleestomaten
- 250 g gehakt
- 1/2 ui
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 groentebouillonblokje
- 2 grote zoete aardappelen
- 3 eetlepels olijfolie
- 6 eetlepels water
- sojamelk
- peterselie
- pezo

“Gevulde tomaten zijn een ware delicatesse. Combineer dat met zoete aardappelpuree en je hebt een echte topper op tafel!”
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de hoedjes van de tomaten en hol het vruchtvlees voorzichtig uit met een lepel.
- Strooi wat zout in de holle tomaten en zet ze omgekeerd op wat keukenpapier om het vocht uit de tomaten te halen.
- Meng het gehakt met de ui, het ei, het paneermeel, het groentebouillonblokje, peper en eventueel een klein snuifje zout.
- Vul de tomaten met het bereid gehakt.
- Meng 3 eetlepels olijfolie met 6 eetlepels water in een ovenschotel. Schik hierin de gevulde tomaten.
- Bestrooi de tomaten eventueel met een klein beetje geraspte kaas voor een krokant korstje.
- Bak de gevulde tomaten met gehakt 25 à 30 min in de oven.
- Schil de zoete aardappelen en snij deze in niet te grote blokjes.
- Kook de zoete aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.
- Schud de aardappelen af en voeg een dikke scheut sojamelk toe, met een klein eetlepeltje olijfolie.
- Plet de aardappelen fijn met een stamper. Voeg eventueel wat extra kruiden toe voor extra smaak.
Serveertips
- Voeg een beetje peterselie of basilicum toe aan de puree voor een extra smaaktoets.
- Zeer lekker met witte wijn!