Posted by Andy on nov - 11 - 2011 under Desserts, Recepten
Ingredients
  • 100 g pure (Côte d'Or) chocolade (70% cacao)
  • 3 eiwitten
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • half flesje light room (minstens 30 min in de koelkast)
Cuisine: Cooking time: 15 - 20 mins Serving: 4 people

“Deze heerlijke chocolademousse biedt een gezonde oplossing voor alle lekkerbekken onder ons! Heb je te hoge cholesterol? Diabetes? Of let je op je figuur? Deze chocolademousse is cholesterol-, suiker- én caloriearm!”

Bereidingswijze:

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en laat deze au bain-marie smelten.
  2. Wanneer de chocolade gesmolten is, voegen we de 3 eetlepels melk toe en roeren dit goed onder mekaar.
  3. Haal het mengsel van het vuur en scheid ondertussen de eiwitten van de eierdooiers.
  4. Klop de room zo stijf als mogelijk.
  5. Klop de eiwitten goed stijf.
  6. Spatel eerst voorzichtig de geklopte room onder de chocolade, daarna de stijfgeklopte eiwitten.
  7. Laat enkele uurtjes afkoelen in de koelkast.
Meal: Food type:

2 Responses so far.

  1. sneksniltje zegt:

    Kun opgeven hoeveel een half flesje light room is ? Ik heb echt geen idee welk soort flesje je bedoelt, het zou handiger zijn moest je noteren hoeveel centiliter (of deciliter) er nodig zijn voor het recept.
    Ik zou he namelijk wel graag eens uitproberen, want ‘t ziet er gezond lekker uit.

Leave a Reply


Recent Recipes

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Courgette pannenkoeken

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts