Posted by Andy on feb - 19 - 2013 under Lunch, Recepten
Ingredients
  • 1 eetlepel + 8 koffielepels Alpro Soya Bakken en Braden
  • 2 eieren
  • 5 à 6 dl sojamelk
  • 150 g havermout
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje zout
Cuisine: Cooking time: 15 mins Serving: 4 people

“Een zeer gezond en smakelijk ontbijt om de dag goed te starten. Kan ook gebruikt worden als tussendoortje!”

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem met de havermout in een kom.
  2. Maak middenin een kuiltje en voeg de eieren en het zout toe. Roer alles goed door elkaar.
  3. Giet er de sojamelk bij en klop tot een gladde massa.
  4. Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan en roer onder het deeg.
  5. Smelt telkens 1 koffielepel boter in dezelfde koekenpan en bak de pannenkoeken goudbruin aan beide zijden.
  6. Smakelijk eten!
Tips & Tricks
  • Serveer de pannenkoeken warm met wat ahornsiroop of Luikse perensiroop.
  • Voor een lactosevrije variant zonder boter: doe geen boter bij het deeg en bak de pannenkoeken telkens in 1 koffielepel arachideolie in plaats van boter.
Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts