Posted by Andy on okt - 7 - 2012 under Desserts, Recepten
Ingredients
  • 1 kg appelen (of een mix van appelen en peren)
  • 4 eetlepels amandelschilfers
  • 100 g bloem
  • 100 g suiker
  • 100 g havervlokken
  • 80 ml maïs- of zonnebloemolie
  • 2 koffielepels kaneel
  • snuifje zout
Cuisine: Cooking time: 15 mins Serving: 6 people

“Granola is een mengsel van havervlokken met noten, zaden, gedroogd fruit, honing, ahornsiroop, … Het wordt knapperig gebakken in de pan of oven. Overheerlijk gewoon, én zéér gezond!”

Voorbereiding:

  1. Verwarm de oven 10 minuten voor op 180°C.
  2. Snijd intussen het fruit in stukken en leg deze in een ovenschaal.

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem, suiker, havermout, amandelschilfers, kaneel en zout met de olie tot alles goed vochtig is.
  2. Verdeel dit mengsel over het fruit in de ovenschaal.
  3. Zet dit 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Krijg je geen mooi bruin jasje bovenop? Verdeel een beetje vloeibare honing en plaats nog eventjes in de oven.

Tips & Tricks

  • Dit dessert kan zowel lauw als koud geserveerd worden.
  • Een bolletje ijs bovenop deze heerlijke herfstcrumble maakt dit gerecht nóg smaakvoller! Een aanrader voor de echte lekkerbekken onder ons!
Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts