Ingredients
- 3 scharreleieren
- scheutje sojamelk of 1 theelepel crème fraîche
- 25 g geraspte cheddar of geitenkaas
- 1 flinke eetlepel fijngesneden bieslook
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- 6 kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 sneetjes brood
- zeezout en peper

Een lekker roereitje ‘s morgens bij een goei mok vers gemaakte koffie, wat kan ontbijten toch heerlijk zijn. Het wordt zelfs nóg heerlijker met dit perfecte roerei!
Bereidingswijze:
- Klop de eieren met de crème fraîche of sojamelk, kaas en bieslook los in een kommetje;
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit de gesneden lente-uitjes kort;
- Voeg vervolgens de tomaatjes toe;
- Wanneer de tomaatjes warm zijn, voeg je het eierbeslag toe op een niet te hoog vuur;
- Nu is het de bedoeling dat je de eieren met een flexibele spatel ‘liefkoost’, waardoor je de structuur beter bewaard;
- Rooster het brood ondertussen;
- Serveer het roerei bovenop het brood en strooi er een beetje zeezout en peper over.
Tips & Tricks
- Vervang de kaas en tomaatjes door zalmsnippers. Giet eerst het eimengsel in de koekenpan en roer vervolgens de zalm rustig eronder.
- Heb je een drukke dag voor de boeg? Doe er dan nog enkele plakjes avocado bovenop. Door de essentiële vetten dat het bevat zal je hongergevoel onder controle blijven.