Posted by Andy on mrt - 19 - 2014 under Ontbijt, Recepten
Ingredients
  • 3 scharreleieren
  • scheutje sojamelk of 1 theelepel crème fraîche
  • 25 g geraspte cheddar of geitenkaas
  • 1 flinke eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 6 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 sneetjes brood
  • zeezout en peper
Cuisine: Cooking time: 15 mins Serving: 2 people

Een lekker roereitje ‘s morgens bij een goei mok vers gemaakte koffie, wat kan ontbijten toch heerlijk zijn. Het wordt zelfs nóg heerlijker met dit perfecte roerei!

Bereidingswijze:

  1. Klop de eieren met de crème fraîche of sojamelk, kaas en bieslook los in een kommetje;
  2. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit de gesneden lente-uitjes kort;
  3. Voeg vervolgens de tomaatjes toe;
  4.  Wanneer de tomaatjes warm zijn, voeg je het eierbeslag toe op een niet te hoog vuur;
  5. Nu is het de bedoeling dat je de eieren met een flexibele spatel ‘liefkoost’, waardoor je de structuur beter bewaard;
  6. Rooster het brood ondertussen;
  7. Serveer het roerei bovenop het brood en strooi er een beetje zeezout en peper over.

Tips & Tricks

  • Vervang de kaas en tomaatjes door zalmsnippers. Giet eerst het eimengsel in de koekenpan en roer vervolgens de zalm rustig eronder.
  • Heb je een drukke dag voor de boeg? Doe er dan nog enkele plakjes avocado bovenop. Door de essentiële vetten dat het bevat zal je hongergevoel onder controle blijven.
Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts