Posted by Andy on dec - 28 - 2011 under Hoofdgerechten, Recepten
Ingredients
  • 1 hindegebraad van 1,4 kg
  • 50 cl rode wijn
  • 1 wortel
  • 1 knoflookteentje
  • 1 sjalot
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 koffielepel (zwarte) peperbollen
  • een noot boter
  • 2 dikke eetlepels rode bessengelei
  • 1 eetlepel mosterd
  • 10 cl verse room
  • 1 afgestreken eetlepel bindmiddel voor bruine sausen
  • peper + zout
Cuisine: Cooking time: 60 mins Serving: 5 people

“Dit gerecht is zonder twijfel een absolute topper voor feestelijke gebeurtenissen! Wij hebben dit recept voor de eerste gemaakt met kerstmis 2011 en we hebben ongelooflijk gesmuld! Zeker een aanrader!”

Voorbereiding (dag voordien):

  1. Snijd de wortel in schijfjes.
  2. Pers de knoflookteen.
  3. Versnipper de sjalot.
  4. Maak een vers kruidentuiltje (3 takjes peterselie, 1 takje tijm en 2 laurierblaadjes).
  5. Neem een grote kom, giet hier de wijn in, voeg de bereide ingrediënten toe en meng dit onder mekaar.
  6. Leg het vlees in de kom, dek het af en zet het 24u in de koelkast.

Bereidingswijze:

  1. Haal het gebraad uit de marinade en bind het op.
  2. Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten korsten.
  3. Leg het dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout.
  4. Zeef de marinade en overgiet het gebraad met 15 cl van deze wijn.
  5. Bak het 30 à 35 minuten in de oven. Bedruip regelmatig!
  6. Giet ondertussen 30 cl van de marinade in een steelpan en laat op hevig vuur voor de helft inkoken.
  7. Voeg de bessengelei toe, de mosterd, de room en het bindmiddel.
  8. Breng aan de kook, meng met de garde en laat 2 minuten sudderen.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Haal het gebraad uit de oven en wikkel het gebakken gebraad in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

Tips & Tricks

  • Overheerlijk met aardappelsoezen en gekarameliseerde witloof!
  • Deze saus past ook bij steak of medaillon van hinde, van everzwijn, enz.
Meal: Food type:

2 Responses so far.

  1. Santi zegt:

    ik ben een enorme soepliefhebber en ik maak ook regelmatig wortel-gember-koriandersoep (van echte wortels), maar dit lijkt me ook zeer aantrekkelijk.Ga ik beslist maken!

  2. mich zegt:

    hindegebraad

Leave a Reply


Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts