Posted by on okt - 23 - 2012 under Recepten, Voorgerechten
Ingredients
  • 1/2 tak selder
  • 1/2 ui
  • 1/2 wortel
  • 1/2 wit van prei
  • 1 kop water
  • 1/2 water + bouillonblokje
Cuisine: Cooking time: 30 - 60 mins Serving: 2 people

“Julienne is een Franse keukenterm voor zeer fijn gesneden groenten of zeer fijn gesneden vlees, vis of gevogelte. Meestal worden hiermee vierkante reepjes of staafjes van 1-3 mm dik en 3-4 cm lang bedoeld.”

Bereidingswijze:

  1. Was en reinig de groenten en snijd ze zeer fijn.
  2. Stoof de ui in de vetstof.
  3. Voeg de rest van de groenten toe en laat meestoven.
  4. Voeg 1 kopje water toe en laat 5 minuten stoven.
  5. Voeg de rest van het water toe; kruiden en blokje.
  6. Breng aan de kook en laat 20 minuten stoven.
  7. Breng de soep op smaak.
Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts