Ingredients
- 4 kippen drumsticks
- 1/2 takje rozemarijn
- 1/2 ui
- 1,5 teentje knoflook
- 400 g tomatenblokjes
- 2 grote zoete aardappelen
- olijfolie
- pezo
- peterselie

“Sappige kippen drumsticks in een heerlijk tomatensausje met lekker knapperige gefrituurde zoete aardappelschijfjes. Overheerlijk gewoon!”
Bereidingswijze:
- Pel de ui en de knoflook, snij ze in dunne plakjes.
- Hak de rozemarijn.
- Bak de drumsticks rondom goudbruin in olijfolie met de helft van de rozemarijn. Wanneer de kip er mooi goudbruin uitziet, neem deze uit de pan.
- Stoof de ui zachtjes in dezelfde pan, in combinatie met de knoflook en de rest van de rozemarijn. Laat een minuutje meebakken.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
- Leg de kip weer in de pan met de tomatenblokjes en zet er het deksel op.
- Laat 20 minuten sudderen, tot het vlees makkelijk van het bot loskomt.
- Breng op smaak met peper en zout, en eventueel wat andere kruiden als peterselie.
- Verwarm de friteuse voor op 160 graden.
- Schil de zoete aardappelen en snij ze in heel dunne schijfjes.
- Bak de schijfjes 4-5 minuten voor.
- Laat de schijfjes uitlekken in een vergiet met keukenpapier. Verwarm de friteuse tot 180 graden.
- Bak de schijfjes in kleine porties in enkele minuten krokant en bruin.
Serveertips
- Zeer lekker met witte wijn!
- Serveer een licht en fris slaatje met multicolor sla, tomaatjes en radijsjes.
Wist je dat…
- … zoete aardappelen ook bataat genoemd worden?
- … prima past in allerlei pikante gerechten door zijn zoetere en kruidige smaak?
- … het ingrediënt volledig tot zijn recht komt bij kalkoen en varkensvlees?
- … zoete aardappelen tot 5 kg zwaar kunnen worden?
- … deze aardappelen rijk zijn aan vitaminen A en C?
Meal: Hoofdgerecht Food type: Gevogelte