Posted by Andy on nov - 6 - 2011 under Desserts, Recepten
Ingredients
  • 90 g Tagatesse suiker (speciaal voor diabetici!)
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 140 g Alpro Soya - Bakken en Braden (speciaal voor de cholesterol!)
  • 4 eiwitten
  • bakvorm
Cuisine: Cooking time: 15 - 30 mins Serving: 4 - 5 people

“Dit recept biedt een lekker tussendoortje voor mensen die lijden onder hun te hoge (slechte) cholesterol gehalte en diabetici.”

Bereidingswijze:

  1. Meng de boter met de suiker stevig door tot je een lichte massa verkrijgt.
  2. Zeef de bloem hierbij en meng dit stevig onder mekaar.
  3. Klop de eiwitten goed stevig.
  4. Meng het bloem-mengsel voorzichtig met het stijfgeklopt eiwit. Zorg ervoor dat u een luchtig geheel verkrijgt!
  5. Smeer de bakvorm in met wat boter om plakken te voorkomen.
  6. Giet het deegsel in de bakvorm en smeer het gelijk.
  7. Plaats de bakvorm met het deegsel een uur lang in een voorverwamde oven van 160°C.

Tips & Tricks

  • Zeer lekker met een mok verse melk.
  • Besprenkel de bovenkant van de cake met wat bloemsuiker.
  • Hoe weet je of de cake gaar is? Steek lichtjes een breinaald in de cake, zonder teveel kracht te gebruiken. Glijdt deze soepel de cake in, is deze perfect gegaard! Plakt hij nog een beetje? Laat hem dan nog enkele minuten in de oven staan.
  • Wil je een optimale smaak behalen? Laat de cake dan zeker een nachtje afkoelen.
  • Wil je een stevigere cake hebben met wat meer smaak? Voeg dan enkele eierdooiers toe in het mengsel van stap 1.
  • Zin om een appelcake te maken? Snij een appel in stukken (groot of klein) en vul de bakvorm met de helft van het gemaakte deeg. Vul dit gedeelte op smaak op met stukken appel. Voeg daar bovenop vervolgens het overige deeg toe.
  • Zin in een gemarmerde cake? Vul de bakvorm halfvol met het gemaakte deeg. Voeg een beetje cacaopoeder toe bij het deeg dat zich nog in de kom bevindt en meng dit lichtjes onder mekaar. Voeg dit mengsel toe in de bakvorm en meng dit stilletjes met een vork. Werk af door het geheel gelijk te strijken.
Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts