Posted by Andy on okt - 21 - 2012 under Desserts, Hoofdgerechten, Recepten
Ingredients
  • 500 gram volkoren meel
  • 1 liter melk
  • 3 à 4 eieren
  • snuifje zout
  • klontje Alpro Soya: Bakken & Braden boter
Cuisine: Cooking time: 15 mins Serving: 4 - 5 people

“Met dit recept maak je snel en eenvoudig overheerlijke volkoren pannenkoeken! Smakelijk én uiterst gezond! Dit is een recept voor 16 tot 18 heerlijke pannenkoeken.”

Bereidingswijze beslag:

  1. Doe het volkorenmeel in een beslagkom.
  2. Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin wat melk. Roer dit voorzichtig door.
  3. Schenk nu de rest van de melk erbij. Blijf goed roeren anders komen er klontjes in het beslag!
  4. Roer het beslag net zo lang tot het helemaal glad is.
  5. Nu kunnen de eieren erbij. Roer de eieren één voor één door het beslag.
  6. Als laatste doe je het zout erbij.
  7. Nog één keer goed roeren en het beslag is klaar!

Bereidingswijze bakken:

  1. Laat een klein klontje Alpro Soya: Bakken & Braden boter smelten in een koekenpan.
  2. Giet 1 of 2 lepels beslag in de pan, afhankelijk van hoe groot en hoe dik je de pannenkoek wilt hebben.
  3. Keer de pannenkoek om als de bovenkant droog is geworden en bubbeltjes heeft.
  4. Bak nu de andere kant lichtbruin.

Tips & Tricks

  • Overheerlijk met wat appel- of perensiroop, honing, bosbessengelei of een andere gelei naar persoonlijke smaak!
  • Wil je graag wat variatie in je pannenkoek? Dan kun je in het beslag bv. enkele bosbessen toevoegen, maar ook aardbeien, frambozen en ander fruit zijn een heerlijke toevoeging!
Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts