Posted by Andy on nov - 21 - 2011 under Desserts, Recepten
Ingredients
  • 125 g Lotus speculoos
  • 250 g mascarpone
  • sterke koffie (1 maatje koffie per kopje)
  • 2 eierdooiers
  • 1 eiwit
  • 50 g bloemsuiker
  • 3 eetlepels Ameretto
  • cacaopoeder
Cuisine: Cooking time: 30 mins Serving: 4 people

Bereidingswijze:

  1. Maak de sterke koffie. Gebruik 1 maatje koffie per kopje!
  2. Splits de eieren en bewaar de 2 eierdooiers en 1 eiwit.
  3. Meng met een mixer de eierdooiers, de bloemsuiker en de Amaretto tot een luchtig beslag. Dit beslag moet een lichte kleur hebben.
  4. Voeg de mascarponetoe en meng tot een glad geheel.
  5. Klop het eiwit stijf en meng dit met een houten lepel voorzichtig onder de mascarpone-crème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom! Dit zorgt ervoor dat de lucht uit het mengsel gaat!
  6. Dompel de speculoosjes één voor één in de sterke koffie. Simpelweg even onderdompelen en eruit halen, zo blijven ze nog een beetje krokant.
  7. Verdeel de ondergedompelde speculoosjes op de bodem van de serveerkommetjes.
  8. Bedek met een laagje mascarpone-crème, met daar boven opnieuw een laagje speculoos. Herhaal dit enkele keren, totdat het kommetje gevuld is. Zorg dat de bovenste laag van mascarpone-crème is.
  9. Zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast.

Tips & Tricks

  • Strooi vlak voor het serveren een laagje cacaopoeder over de tiramisu kommetjes! Steek eventueel ook nog een klein speculoosje in het dessert, heerlijk!
Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts