Posted by on nov - 6 - 2011 under Desserts, Recepten
Ingredients
  • 200 g donkere chocolade
  • 1 geschilde kiwi
  • 1 geschilde kleine mango
  • 1 dl sake (verkrijgbaar in de BioShop)
  • 250 g Japanse sushi-rijst
  • 40 cl kokosmelk (uit blik)
  • 100 g poedersuiker
  • 1 el witte alcoholazijn
Cuisine: Cooking time: 30 - 60 mins Serving: 4 people

“Een echte Japanse maaltijd omvat doorgaans geen nagerecht. Desserts worden tijdens de theeceremonie genuttigd. Wij laten deze kans zéker niet liggen!”

Bereidingswijze:

  1. Snijd het fruit in staafjes van 5 mm dik. Overgiet vervolgens met de sake.
  2. Doe de rijst in een kookpan en voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat vervolgens 10 minuten zeer zachtjes sudderen, tot de rijst mooi dik en kleverig is geworden. Roer daarbij geregeld om.
  3. Voeg de suiker en azijn toe. Zet het deksel op de pan en laat afkoelen.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie.
  5. Neem drie stukken bakpapier van 24 x 10 cm en spreid de gesmolten chocolade erover uit.
  6. Neem vervolgens drie stukken bakpapier van 24 x 8 cm en spreid daar de afgekoelde rijst over uit. Druk de rijst goed aan.
  7. Schik een streep fruit in het midden van elk vel rijst. Bewaar het sap van het fruit (met de sake).
  8. Rol het rijstvel strak op rondom het fruit tot een lange rol.
  9. Verwijder vervolgens het bakpapier en rol de rijstrollen nu op in de chocoladevellen.
  10. Bewaar in de koelkast.
  11. Verwijder het bakpapier en snij de rollen in stukken van 2 cm dik. Serveer de chocoladesushi met het sap van het fruit.
Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

Verfrissende granita

Posted on jun - 15 - 2014

0 Comment

Het perfecte roerei

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Volkoren wentelteefjes

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Zelfgemaakte amandelmelk

Posted on mrt - 19 - 2014

0 Comment

Recent posts